TILTAI Į ATEITĮ: ALYTAUS EGLUTĖS ĮŽIEBIMAS 2022

Gruodžio 2 d. užbaigsime ypatingus miestui kultūros sostinės metus įžiebdami šventinį akcentą Kalėdų eglę ir tiesdami tiltus į ateitį! 🎄
17.30 val. Alytaus Rotušės aikštėje susirinkusiųjų bei stebinčiųjų tiesioginę šventės transliaciją lauks stebuklinga Kalėdinė pasaka, jausmingoji ir muzikalioji Rūta Loop, lazerių šou, Alytaus meno kolektyvų muzikos ir šokio pasirodymai, Kalėdų senelis, ir žinoma Kalėdų eglės įžiebimas.
Ateikite ir tapkite šventės dalimi!
Renginys bus transliuojamas ir tiesiogiai, tad nesvarbu, kuriame pasaulio krašte bebūtumėte ir ką beveiktumėte, gruodžio 2 d. 17.30 val. kviečiame būti visiems kartu – juk ALYTUS SUJUNGIA.
Po eglutės įžiebimo įvyks ir Alytaus Lietuvos kultūros sostinės 2022 uždarymo renginys. Jo metu Alytaus miesto teatre Tauragės rajono savivaldybės atstovams bus perduotas Lietuvos kultūros sostinės titulas ir simbolis – gintaro medis. Renginyje vietų skaičius ribotas. Įėjimas tik su kvietimais, kuriuos galima atsiimti nuo lapkričio 29 d. teatro kasoje.
——-
Šiemet šventinėmis dekoracijomis ar girliandomis bus papuoštas ne tik miesto centras, jų netrūks ir Senamiesčio skvere – jo dalyje ties „Kavos skvero“ kavine, Miesto sode, prie Alytaus sporto ir rekreacijos centro, Didžiosios Dailidės ežerėlio ir Sveikatos take ties traukinio vagonais. Šventinėmis dekoracijomis tradiciškai bus papuoštos S. Dariaus ir S. Girėno, Jotvingių gatvės. Alytaus miesto teatro prieigose, kaip ir kasmet, taip ir šiemet bus įkurtas Kalėdinių eglučių parkas.
Šventinio laikotarpio metu kiekvieną sekmadienį Kalėdų senelis mažųjų alytiškių ir jų tėvelių lauks prie Alytaus miesto eglutės.

Žiūrovams rekomenduojame laikytis saugumo reikalavimų:

  • Naudoti rankų antiseptikus (dezinfekavimo priemones), užtikrinant rankų higieną, jei nėra galimybės dažnai plauti rankų su muilu ir vandeniu;
  • Laikytis saugaus, ne mažesnio nei 1 metro atstumo nuo kitų žmonių;
  • Dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, ypač tose vietose, kur nėra galimybės išlaikyti saugaus atstumo nuo kitų asmenų, ir vietose, kuriose sutinkami žmonės, su kuriais įprastai nebendraujama;
  • Laikytis kosėjimo, čiaudėjimo etiketo (kosėti ar čiaudėti prisidengus vienkartine servetėle arba į sulenktos alkūnės vidinę pusę);
  • Turinčius ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių prašome nevykti į renginius.

Renginyje bus fotografuojama, filmuojama, todėl informuojame, kad Jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar žiniasklaidos priemonėse.