Būkite pirmojo gastronominio konkurso ir kulinarinio žemėlapio „Skoniai sujungia“ dalimi
Šie „Alytus – Lietuvos kultūros sostinė 2022“ metai kiekvienam dovanoja maistą sielai – daugiau kaip 9000 valandų kultūros. Atrasti naujus skonius, pažinti kraštą, pajusti jo svetingumą padeda maistas kūnui!
Drąsiausi įvairių Alytaus krašto restoranų, kavinių, kepyklėlių atstovai ir kitų gardžių lauktuvių gamintojai dalyvavo Alytaus miesto teatre surengtame „Alytus – Lietuvos kultūros sostinė 2022“ gastronominio konkurso „Skoniai sujungia“ pristatymo renginyje. Jo metu buvo pristatyti konkurso nuostatai, surengta kulinarinė dzūkiškos virtuvės viktorina, vaišintasi gardžia žurnalisto, keliautojo ir pasaulio puodų žinovo ir kultūros sostinės ambasadoriaus Vytaro Radzevičiaus dzūkiška baravykiene.
„Nors tai pirmasis toks konkursas Alytuje, tačiau jis jau dabar tampa tarptautiniu, nes vertinimo komisijos nariai yra kilę iš įvairių šalies regionų. Labai džiaugiuosi šia idėja ir kviečiu dalyvauti. Tai puiki galimybė pabendrauti, pristatyti savo idėjas, pasinaudoti tuo, kad Alytus šiais metais garsinamas ypatingu būdu. Noriu jus padrąsinti dalyvauti konkurse ir linkiu didžiausios sėkmės. Jau laukiu tos dienos, kai galėsiu ragauti ir su komisija diskutuoti apie tai, koks geras yra jūsų pasiūlytas patiekalas, skirtas pirmajam Alytaus kulinariniam žemėlapiui“, – renginyje kalbėjo šio konkurso komisijos pirmininkas V. Radzevičius.
Konkursas „Skoniai sujungia“ apima penkias kategorijas: užkandis, karštas patiekalas, desertas, gėrimas. Dar viena kategorija – gardi lauktuvė iš Alytaus. Galite dalyvauti visose arba tik pasirinktose patiekalų ir produktų kategorijose. Ar tai bus naujai sukurti ar jau pamėgti patiekalai – sprendžiate jūs!
Patiekalus penkių narių komisijai (5 porcijos) dalyviai pristato jau pagamintus ar paruoštus gaminimui ir pateikimui. Dalyviams skiriama virtuvė bei 20 min. laiko paruošti patiekalus ir produktus bei juos pristatyti komisijos vertinimui.
Patiekalų ir gėrimų bei gardžios lauktuvės kūrėjams paliekama kūrybinė laisvė. Konkurso organizatoriai numatę skirti papildomus balus, jeigu jų patiekalo ar gėrimo istorija siesis su Dzūkijos regiono kulinariniu paveldu.
Konkurso „Skonis sujungia” vertinimo kriterijai ir balai:
- Skonis (0-10)
- Estetinis vaizdas (0-5)
- Idėja ir originalumas(0-5)
- Dzūkijos regiono kulinarinio paveldo saugojimas (0-2)
Gardžios lauktuvės iš Alytaus kategorijoje bus vertinamas skonis, pakuotė, estetika, sąsajos su tradiciniais dzūkiškais skanumynais, galimybė įsigyti atvykus į Alytaus kraštą be išankstinio užsakymo.
Konkurso nugalėtojai bus išrinkti kiekvienoje kategorijoje ir apdovanoti specialiu sertifikatu ir prizu.
Visos šių metų konkurso dalyvių gastro naujovės ar esami pasididžiavimai nuguls į Alytaus krašto kulinarinį žemėlapį, kuris padės vietiniams gyventojams ir svečiams atrasti naujus Alytaus skonius.
Registracija į konkursą, nurodant kurioje(-iose) kategorijose (užkandis, karštas patiekalas, desertas, gėrimas, gardi lauktuvė iš Alytaus) dalyvausite, vyksta iki 2022 m. vasario 21 d. elektroniniu paštu komunikacija@alytus2022.lt. Informacija teikiama tel. +370 696 67788. Konkursas vyks kovo 1 dieną.
Drauge kurkime skanų Alytaus įspūdį!
Pokalbis su „Alytus – Lietuvos kultūros sostinė 2022“ platformos „Gelžbetonio tiltų su sparnais“ koordinatore Inesa Pilvelyte čia.
ALKS2022 informacija